About

.

Search

Eveniment Stop violentei la locul de munca!

In fiecare an ANTFCR promoveaza campania celor „16 Days of Activism against Gender-Based Violence Campaign”. Campania incepe din data de 25 noiembrie a fiecărui an, fiind marcată la nivel internațional cu „Ziua pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor”, si dureaza pana la data de 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului.

Din păcate, abuzurile asupra femeilor sunt în continuă creștere, iar datele statistice arată că 35 % dintre femeile din toată lumea au fost victime ale violenței fizice sau sexuale. Mai mult, la nivel global, 1 din 3 femei au fost supuse violenței domestice și s-a constatat că această formă de dezumanizare omoară mai multe femei decât o fac accidentele rutiere.

In acest an sub tema „Orange World: #HearMeToo”, ANTFCR găzduieste evenimentul „Stop violentei la locul de munca!”. Acesta este organizat impreuna cu institutii publice, AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ȘANSE ÎNTRE FEMEI ȘI BĂRBAȚI – ANES, POLIȚIA CAPITALEI, BIBLIOTECA METROPOLITANA, precum si cu alte asociatii de femei, ASOCIATIA  FEMEILOR DIN ROMANIA „IMPREUNA” AFRI, ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE PSIHOLOGIE MEDICALĂ.

In cadrul evenimentului „Stop violentei la locul de munca!” sunt derulate acțiuni de informare cu privire la violența împotriva femeilor și se insistă pe măsurile pe care ar trebui să le luăm toți, împreună, pentru a preveni și a combate această gravă problemă.


No comments:

 

Translate