About

.

Search

Despre

ASOCIATIA NATIONALA A TINERELOR FEMEI CRESTINE DIN ROMANIA, al carei acronim este ANTFCR, este o organizatie non-guvernamentala, caritabila, fara profit si apolitica, a carei infiintare a demarat in 24 oct. 1996 prin activitatea depusa de Comitetul de organizare. Acesta a constituit apoi ANTFCR prin hotararea Adunarii Generale a fondatorilor din 10 mai 1997 si a obtinut Hotararea Judecatoreasca nr. 167/1997 in sedinta publica a Tribunalului Targoviste din 7 octombrie 1997. 
Asociatia Nationala a Tinerelor Femei Crestine din Romania este afiliata din anul 1999 la World Young Women Christian Association - World YWCA. Totodata este si membra la nivel European Young Women Christian Association.

In Romania, ANTFCR este membra a PACTULUI REGIONAL PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ŞI INCLUZIUNE SOCIALĂ BUCUREŞTI ILFOV, colaboreaza si desfasoara activitati in parteneriat cu institutii de invatamint liceal si alte ONG-uri.

Asociaţia noastra înţelege activitatea sa ca o posibilitate de a implica femei şi tinere fete capabile să-şi definească identitatea şi problemele, să analizeze şi să aleagă cele mai eficiente metode de rezolvare a problemelor pe care le au femeile în viaţa lor în calitate de: femeie angajată, mamă, soţie, soră, fiică, parte importană a societăţii.

ANTFCR va încuraja o mai mare implicare a femeii la toate nivelurile vieţii spirituale, sociale, culturale, economice şi politice prin organizarea de conferinţe, cursuri de calificare/recalificare/perfectionare, întâlniri, workshop-uri, spectacole, mass-media, publicitate şi activităţi turistice.

Activitatile principale ale ANTFCR sunt:
- organizarea de cursuri calificare/recalificare/perfectionare care să îmbunătăţească educaţia femeii, oferindu-le posibilitatea să-şi dezvolte talentele şi creativitatea lor
- dezvoltarea de programe de  asistenţă juridică si psihologica astfel încât şă promoveze şi să  protejeze drepturile femeii, copilului şi familiei
- de a promova asistenţă socială, medicală
- de a acorda ajutor umanitar persoanelor şi grupurilor în suferinţă

ANTFCR  a implementat uramatoarele 4 tipuri de programe:

A. PROGRAME DESFASURATE PE TEMA DREPTURILOR OMULUI SI INCLUZIUNE SOCIALA.
B. PROGRAME EDUCATIONALE,
C. PROGRAME SOCIALE SI DE AJUTORAREA PENTRU PERSOANE VUNERABILE
D. PROGRAME REALIZATE IN PARTENERIAT CU ALTE INSTITUTII/ONG-URI.

Pentru mai multe informatii dati click pe linkurile de mai sus.

RESURSE MATERIALE:

1.    INFRASTRUCTURĂ
Apartament cu o suprafata de 92,05 mp (reamenajat si zugravit in decembrie 2010). 
•    cu 3 birouri mobilate
•    1 sala de consiliu/cursuri
•    un cabinet de consiliere psihologica si de orientare in cariera

     HARDWARE
•    4 calculatoare conectate la internet
•    1 laptop
•    3 imprimante
•    1 projector,
•     Fotocopiator-scaner -fax.

2. RESURSE UMANE:
ANTFCR  are in componenta o echipa foarte bine pregătita și cu experiență. Personalul ANTFCR a acumulat experiență în coordonarea și gestionarea de proiecte, din moment ce majoritatea echipei a participat la toate activitățile desfășurate în cadrul pachetelor de programe.

Personalul permanent este format din 5 persoane. Pentru implementarea programelor ANTFCR colaboreaza cu o echipa de formatori cu o experienta mare in diverse domenii, dintre care amintim: 3 pshihologi, 2 avocati, 3-5 profesori, 2 Ingineri civili, 2 Asistenti sociali/ Sociologi, 2 specialisti in protectia Mediului, 2 juristi/avocati, etc. In functie de cerintele programelor desfasurate, ANTFCR angajeaza prin contracte de prestari de servicii sau de colaborare personalul necesar.
 

Translate