About

.

Search

Despre

ASOCIATIA NATIONALA A TINERELOR FEMEI CRESTINE DIN ROMANIA, al carei acronim este ANTFCR, este o organizatie non-guvernamentala, caritabila, fara profit si apolitica, a carei infiintare a demarat in 24 oct. 1996 prin activitatea depusa de Comitetul de organizare. Acesta a constituit apoi ANTFCR prin hotararea Adunarii Generale a fondatorilor din 10 mai 1997 si a obtinut Hotararea Judecatoreasca nr. 167/1997 in sedinta publica a Tribunalului Targoviste din 7 octombrie 1997. 
Asociatia Nationala a Tinerelor Femei Crestine din Romania este afiliata din anul 1999 la World Young Women Christian Association - World YWCA. Totodata este si membra la nivel European Young Women Christian Association.

In Romania, ANTFCR este membra a PACTULUI REGIONAL PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ŞI INCLUZIUNE SOCIALĂ BUCUREŞTI ILFOV, colaboreaza si desfasoara activitati in parteneriat cu institutii de invatamint liceal si alte ONG-uri.

Asociaţia noastra înţelege activitatea sa ca o posibilitate de a implica femei şi tinere fete capabile să-şi definească identitatea şi problemele, să analizeze şi să aleagă cele mai eficiente metode de rezolvare a problemelor pe care le au femeile în viaţa lor în calitate de: femeie angajată, mamă, soţie, soră, fiică, parte importană a societăţii.

ANTFCR va încuraja o mai mare implicare a femeii la toate nivelurile vieţii spirituale, sociale, culturale, economice şi politice prin organizarea de conferinţe, cursuri de calificare/recalificare/perfectionare, întâlniri, workshop-uri, spectacole, mass-media, publicitate şi activităţi turistice.

Activitatile principale ale ANTFCR sunt:
- organizarea de cursuri calificare/recalificare/perfectionare care să îmbunătăţească educaţia femeii, oferindu-le posibilitatea să-şi dezvolte talentele şi creativitatea lor
- dezvoltarea de programe de  asistenţă juridică si psihologica astfel încât şă promoveze şi să  protejeze drepturile femeii, copilului şi familiei
- de a promova asistenţă socială, medicală
- de a acorda ajutor umanitar persoanelor şi grupurilor în suferinţă

ANTFCR  a implementat uramatoarele 4 tipuri de programe:

A. PROGRAME DESFASURATE PE TEMA DREPTURILOR OMULUI SI INCLUZIUNE SOCIALA.
B. PROGRAME EDUCATIONALE,
C. PROGRAME SOCIALE SI DE AJUTORAREA PENTRU PERSOANE VUNERABILE
D. PROGRAME REALIZATE IN PARTENERIAT CU ALTE INSTITUTII/ONG-URI.

Pentru mai multe informatii dati click pe linkurile de mai sus.

RESURSE MATERIALE:

1.    INFRASTRUCTURĂ
Apartament cu o suprafata de 92,05 mp (reamenajat si zugravit in decembrie 2010). 
•    cu 3 birouri mobilate
•    1 sala de consiliu/cursuri
•    un cabinet de consiliere psihologica si de orientare in cariera

     HARDWARE
•    4 calculatoare conectate la internet
•    1 laptop
•    3 imprimante
•    1 projector,
•     Fotocopiator-scaner -fax.

2. RESURSE UMANE:
ANTFCR  are in componenta o echipa foarte bine pregătita și cu experiență. Personalul ANTFCR a acumulat experiență în coordonarea și gestionarea de proiecte, din moment ce majoritatea echipei a participat la toate activitățile desfășurate în cadrul pachetelor de programe.

Personalul permanent este format din 5 persoane. Pentru implementarea programelor ANTFCR colaboreaza cu o echipa de formatori cu o experienta mare in diverse domenii, dintre care amintim: 3 pshihologi, 2 avocati, 3-5 profesori, 2 Ingineri civili, 2 Asistenti sociali/ Sociologi, 2 specialisti in protectia Mediului, 2 juristi/avocati, etc. In functie de cerintele programelor desfasurate, ANTFCR angajeaza prin contracte de prestari de servicii sau de colaborare personalul necesar.
 

Translate

Cursuri pentru femei in domeniul digital

Cel mai bun cadou pentru seniorii din familia ta