About

.

Search

DONEAZA 20% DIN IMPOZITUL COMPANIEI

Contribuie la campania si programul "Stop violentei impotriva femeilor si copiilor!" directionand pana la 20% din impozitul pe profit catre Asociatia Nationala a Tinerelor Femei Crestine din Romania (ANTFCR).

Codul Fiscal si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea permit companiilor comerciale platitoare de impozit pe profit sa directioneze pana la 20% din suma datorata anual bugetului de stat catre organizatii non-guvernamentale.

Suma oferita cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului nu poate depasi 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri.

Cum poti sprijini?


La baza colaborarii noastre sta contractul de sponsorizare. Te rugam sa ne scrii la adresa office.antfcr@gmail.com si iti vom trimite contractul pe care sa il completezi cu datele firmei si cu suma cu care doresti sa sponsorizezi ANTFCR. Noi il vom tipari in doua exemplare si vom trimite o varianta semnata si stampilata in original la adresa mentionata in contract.

Pentru a fi inclus in calcul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie incheiat inainte de sfarsitul anului calendaristic, iar tranzactia trebuie efectuata pana la 31 Decembrie.

Ce inseamna pentru noi valoarea sponsorizarii tale?


ANTFCR a desfasurat incepnd cu anul 2014 programe si campanii impotriva violentei. Pana in prezent au beneficiat de informatiile primite in cadrul programelor desfasutate un numar de 700 elevi, 60 de femei au beneficiat de suport pshihologic, iar 120 fete si femei au participat la seminarii de informare referitoare la combaterea violentei.

Sponsorizarea ar ajuta la continuarea acestor campanii si programe si ati deveni partenerul nostru pentru desfasurarea programului


Ce impact are sponsorizarea asupra companiei?


Directionarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companiei. In plus, legea sponsoriz─ârii prevede si o alta facilitate fiscala, aceea a creditului fiscal.

Care este valoarea sponsorizarii tale?


Exemplu de calcul:
Cifra de afaceri (total venituri) = 2.000.000 lei
Profit impozitabil = 200.000 lei
Impozitul aferent acestui profit (16%) = 32.000 lei
Se poate directiona suma cea mai mica dintre
0,5% din cifra de afaceri = 10.000 lei
20% din impozit = 6.400 lei
In acest caz, se poate deduce din impozit o sponsorizare de pana la 6.400 lei.

ANTFCR va  multumeste pentru orice suma donata! 

Translate