About

.

Search

ANTFCR (YWCA Romania) sarbatoreste WORLD YWCA DAY!


În fiecare an, pe 24 aprilie, mișcarea YWCA din întreaga lume sărbătorește Ziua mondială YWCA. Este o zi in care membrele iși sarbatoresc realizările comune într-o mișcare mondiala care are ca scop protejarea drepturilor omului/ femeilor și promovează conducerea femeilor, tinerelor și fetelor.

Este timpul să recunoaștem eforturile mișcării mondiale de a crea schimbări pozitive pentru toate femeile din întreaga lume.

ANTFCR (National YWCA of Romania) împreună cu toate membrele din 120 de țări sărbătoresc azi 24.04.2018, Ziua WORLD YWCA.


Tema noastră din 2018:  

"Găsește-ți vocea, împărtășește-ți povestea„ 


Fiecare persoană are dreptul de a fi auzită și apreciată, dar sexismul și patriarhatul au creat sisteme care reduc la tacere vocile femeilor. Când nu ascultăm experiențele și nevoile femeilor, nu putem reforma sistemele pentru a le valida și a le servi.

Femei inspirate au creat si promovat sistemele schimbarii. Trebuie să continuăm această mișcare, să ne asculta unul pe celălalt și să folosim mijloacele sociale și alte mijloace accesibile pentru a ne împărtăși poveștile, pentru a ne face auzite vocile și pentru a cere locul nostru la masă.

De aceea, pentru Ziua Mondială YWCA, în acest an, am ales ca temă să vă găsiți vocea, să vă împărtășiți povestea voastră si vă invităm să răspundeți la aceste intrebari:

1. Cum putem ajuta femeile/fetele/ să-și găsească vocile și să influențeze schimbarea?
2. Care sunt avantajele in a vă găsi vocea și de a vorbi?
3. Care sunt provocările? Cum putem depăși orice provocări?
4. Cine sunt fetele, femeile tinere și femeile, care sunt cele mai marginalizate în comunitatea noastră?
5. Cum le putem da spațiu pentru a vorbi și a fi auzite?

Răspundeți pe Facebook sau Twitter adăugand hashtagurile #WYD18 si #ANTFCR si sărbătoriți astfel cu noi Ziua WORLD YWCA!

 

Translate