About

.

Search

PROGRAM SOCIALIZARE PENTRU PERSOANE CU DIZABILITATI

Scopul programului: Oferirea primului spatiu online pentru intalniri, prietenii sau a face schimb de idei, dedicat persoanelor cu handicap, sub forma site-ului Dizabil Love.
 
Descrierea programului: Dizabil Love a fost construit pentru a fi un portal online pentru persoanele cu handicap, fara taxă, in care se poate crea un cont complet, se poate crea propriul profil cu imagini şi informaţii, se pot găsi şi contacta alţi membri ai site-ului, se pot adăuga profilurile altor membrii, se pot scrie blog-uri şi aşa mai departe.

Grupuri ţintă: Exista peste 631.200 de persoane cu dizabilităţi din România, ne-am concentrat pe persoanele de peste 18 ani, care au acces la internet, indiferent de handicapul lor.

Numărul de participanţi: Mai mult de 1630 de persoane au aderat la acest site din 26 apr 2009 când a avut loc lansarea sa oficială. Echipa este formata din: administratorul site-ului, un director artistic, 4 dezvoltatori, 10 moderatori, un editor de conţinut.

Rezultate: site-ul a fost promovat pe Televiziunea Română TVR ca fiind primul din acest fel în ţara noastră. Din mai 2009 oamenii ofera un feedback pozitiv, trimiţându-ne povestile lor de succes. Multi au găsit pe site un prieten sau chiar dragostea lor adevărată. Membrii îşi împărtăşesc pe bloguiri experienţele atât cele norocoase, precum şi cele mai puţin norocoase.

Impact: Persoanele cu handicap au constatat că pot comunica cu uşurinţă. Surpriza a fost că multe persoane fara vreun handicap s-au alăturat site-ului pentru a oferi sprijin moral şi oferind chiar şi maşinile lor dacă cineva are nevoie de transport, sau pentru a arăta persoanelor cu handicap că nu toată lumea se uită numai la frumuseţea fizică ci si la cea morala. Noi credem că site-ul ii ajuta sa cunoasca mai multe persoane, sa se gandeasca la ei insisi intr-un mod mai pozitiv si chiar ii incurajeaza sa iasa afara si sa socializeze mai mult.
 

Translate