About

.

Search

ANTFCR si Proiectul "Romania Norvegia dezvoltarea relatiilor bilaterale"

Denumire Aplicant : ASOCIATIA NATIONALA A TINERELOR FEMEI CRESTINE DIN ROMANIA, Acronim: ANTFCR.  
Name: NATIONAL YOUNG WOMEN CHRISTIAN ASSOCIATION OF ROMANIA  Acronym: NATIONAL YWCA  of Romania
Date de contact ale aplicantului:
Adresă de corespondenţă: Str. Fabrica de Chibrituri  nr 34, ap 2,sector 5,
Oraș: BUCURESTI
Telefon: ++040213352326
Fax: ++040213352326
E-mail: antfcr@yahoo.ro 
Website: www.ywca.ro

ASOCIATIA NATIONALA A TINERELOR FEMEI CRESTINE DIN ROMANIA, al carei acronim este ANTFCR, este o organizatie non-guvernamentala, caritabila, fara profit si apolitica, care s-a constituit  prin hotararea Adunarii Generale a fondatorilor din 10 mai 1997 - a obtinut Hotararea Judecatoreasca nr. 167/1997 in sedinta publica a Tribunalului Targoviste din 7 octombrie 1997.


Asociatia Nationala a Tinerelor Femei Crestine din Romania este afiliata din anul 1999 la  World Young Women Christian Association-World YWCA’s (Asociatia Mondiala a Tinerelor Femei Crestine). Totodata este si membra la nivel European Young Women Christian Association. (Asociatia Europeana a Tinerelor Femei Crestine)

In Romania, ANTFCR este  membra a  PACTUL REGIONAL PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ŞI INCLUZIUNE SOCIALĂ BUCUREŞTI ILFOV. Totodata, colaboreaza si desfasoara activitati in parteneriat cu institutii de invatamint liceal si alte ONG-uri.

Asociaţia Naţională a Tinerelor Femei Creştine din România înţelege activitatea sa ca o posibilitate de a implica  femei şi tinere fete capabile să-şi definească identitatea şi problemele, să analizeze şi să aleagă cele mai eficiente metode de rezolvare a problemelor pe care le au femeile în viaţa lor în calitate de: femeie angajată, mamă, soţie, soră, fiică, parte  importană a societăţii.

Asociatia isi dezvolta activitatile in Bucuresti, Pucioasa (Dimbovita) si Deva (Hunedoara)  Domeniile principale de activitate sunt:
- Formarea unei asociatii de tinere femei si fete care, prin promovarea unei activitati bazate pe principiile crestine sa imbunatateasca viata femeii;
- Promovarea solidaritatii si unitatii intre femei;
- Sprijinirea implicarii femeii cat mai mult in viata sociala, culturala, economica si politica, prin organizarea de conferinte, cursuri, intalniri, spectacole, publicitate si activitati turistice;
- Ofera posibilitatea unui dialog intre femei si diferite confesiuni, categorii sociale, statut socio-profesional, impartasindu-si propria viziune asupra lumii si intareste convingerea ca femeile pot determina schimbari pozitive in lume;
- Incurajeaza femeile de a lua parte ca o valoare in cadrul societatii, familiei, de asemenea, in intreaga lume;
- Este deschisa tuturor femeilor/fetelor indiferent de statutul social, de convingerile politice sau de rasa;
- Desfasoara programe pentru creşterea calităţii vieţii persoanelor ce aparţin grupurilor vulnerabile, inclusiv a femeilor si a persoanelor vârstnice;
- Desfasoara programe pentru combaterea tuturor formelor de  violenta si  discriminare.
- Desfasoara programe pentru   persoanele  cu dizabilitati ;
- Contribuie la crearea unei  structuri de economie socială si de asistenta sociala;
- Desfasurarea  de  programe pentru  orientare in cariera, de calificare/ recalificare destinate tinerelor si  femeilor (grup vulnerabil);
- Promovarea  unor programe in  domeniul dezvoltării resurselor umane si incluziunii sociale;
- Desfasurarea  de  programe pentru asistenta sociala,  psihologica si juridica;
- Consolidarea de bune relatii de cooperare si parteneriate cu alte organizatii similare,   la nivel national,  european si mondial in vederea realizarii unor programe cu obiective comune’’,

ANTFCR  a implementat  mai multe proiecte in cadrul a 4 categorii de programe care sunt prezentate mai jos.

A. PROGRAME DESFASURATE PE TEMA DREPTURILOR OMULUI SI INCLUZIUNE SOCIALA ce cuprinde urmatoarele proiecte:

- Drepturile femeilor, fetelor si tinerilor pentru o viata europeana. Proiectul a avut ca scop realizarea incluziunii sociale prin informarea, promovarea, cunoasterea informatiilor de baza a Drepturilor  ca angajat,  orientare  profesionala pentru femei, fete si tineri precum si consilierea unor femei marginalizate  si dezavantajate. Proiectul a fost implementat in perioada 2012-2013,

- Împreună Împotriva Sărăciei, Program Tineret in Actiune, Acţiunea 1 –Tineri pentru Europa, Sub-Acţiunea 1.1 – Schimburi de Tineri 2011. Programul a constat intr-un schimb de tineri multilateral cu patru tari implicate: Polonia, Italia, Grecia şi România.
 Scopul proiectului a fost implicarea activă a tinerilor europeni cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani în găsirea unor modalităţi practice de rezolvare a problemelor sociale care afectează societatea europeană în actualul context social- cultural si economic atât în calitate de cetăţeni europeni, cât şi de cetăţeni ai statelor în care trăiesc, precum si  accesul acestor tineri pe piaţa europeană a muncii. Proiectul a fost implementat in perioada  februarie – octombrie 2011

- Proiectul Drepturile tinerelor / fetelor si tinerilor romani  pentru o viata europeana!  a avut scop  educaţia non-formală pentru tineri: tehnici de consiliere, sesiuni de informare cu privire la drepturile de muncă, reconversie profesionala, informaţii de bază despre drepturile ca angajat în cadrul instrumentelor UE europene şi Codul Muncii roman.Proiectul a fost implementat in perioada 2010-2011.

- Proiectul  “ E alegerea ta!” Proiectul a avut ca scop educarea unor elevi  cu privire la drepturile majore pe care le au – drepturile omului, Conventia ONU – 77, cu privire la Drepturile copiilor, Proiectul a fost implementat in perioada 2002-2003.

- Proiectul  de Consultanţă Psihologică  si Juridică "O Femeie Bine Informată" Proiectul  a avut ca scop informarea  Proiectul a fost implementat in perioada 2000-2002.

     B. PROGRAME EDUCATIONALE care au dezvoLtat urmatorele proiecte:

- Proiect de Informare  si Dezvoltare Personala Pentru Femei. (2010-2011) Scop  proiectului a fost dezvoltarea abilitatilor si competentelor femeilor si fetelor,  realizarea unui program de performanta si de consiliere care poate ajuta persoana sa aiba mai multa incredere in propriile forte, sa se exprime mai convingator, sa faca fata noilor  provocari ale vremii, sa-si gaseasca o slujba mai buna, sa aiba succes pe toate planurile vietii: in relatia de cuplu, in familie, in prietenie, in cariera, sa ia cele mai bune decizii . Proiectul a fost implementat in perioada  2010-2011.

- Proiectul Educational De Sanatate  “Ai Grija de sanatatea ta!” Proiectul a avut ca scop educatia tinerilor privind cunoasterea si protectia impotriva celor mai raspandite boli (boli cu transmitere sexuala, punandu-se accent pe HIV/SIDA) precum si riscul consumului de alcool, tutun si droguri etc).Proiectul a fost implementat in perioada  2005-2007.

- Proiectul „O ALTĂ ŞANSĂ” – Cursuri de limba engleza pentru femei Proiectul a avut ca sop oferirea posibilitatii de a învăţa  limba engleză. Proiectul a fost implementat in perioada  2002-2004.

- Proiect de realizarea Seminarului “Educarea, Formarea De Lideri, Dezvoltarea Şi Organizarea ANTFCR” Proiectul a avut ca scop  organizarea de programe şi activităţi care să ajute la cunoaşterea şi dezvoltarea asociaţiei.Proiectul a fost implementat in perioada  1998-1999.

- Proiectului “Informeaza-te pentru sanatatea ta!” scopul proiectului: Cresterea procentului de diagnostigare al cancerului de san in stadii precoce in randul femeililor din Bucuresti prin activitati  de educatie si constientizare.Proiectul a fost implementat  in parteneriat cu Asociatia Femeilor din Romania in anul 2010.

C. PROGRAME PENTRU COMBATEREA TUTUROR FORMELOR DE  VIOLENTA.

- Programul ’’  Stop violentei impotriva femeilor si fetelor!’’
 Programul are ca scop combaterea  violenței împotriva femeilorsi fetelor, se concentrează asupra a trei obiective: prevenirea/inforarea despre  violența; protejarea și sprijinirea victimelor, promovrea și protejarea victimelor violentei prin advocacy și servicii de consiliere si informare.Programul este implementat  in perioada 1.03. 2014-28.02 2015.

- Programul  “Copiii   NU sunt de vanzare!”  Programul a fost  organizat intr-un consortiu BRAM ce cuprinde tarile Belarus, Armenia, Romania si Moldova. Programul a avut ca scop: cercetare, documentare, informare asupra situatiei copiilor cu probleme de violenta in familie. exploatare si trafic, precum si  FOLOW UP  implementarea si prezentarea  programului in 3 Licee din Romania. Programul a fost implementat  in  anul 2010 in parteneriat cu consortiu  BRAM..

D. PROGRAME DE AJUTOR UMANITAR ,

- Inca de la inceputul activitatiilor ANTFCR a  desfasurat programe pentru ajutorarea copiilor, a femeilor si ale batrinilor, a participat la colecte pentru sinistrati, cadouri de cracin si paste, sponsarizari pentru particiarea la diverse concursui a unuor copii.

- Program de socializare pentru personele cu dezabilitati –WEB SITE DIZABILLOVE Programul este  implementat in  anul 2010

ANTFCR este aplicatul Proiectului "Romania Norvegia dezvoltarea relatiilor bilaterale" derulat in parteneriat cu Norvegia,  International Developement Norway, IDN AS,  in cadrul  Programului Fondul  Fondul Bilateral la Nivel Național, din cadrul Granturilor SEE și Norvegiene 2009-2014.

Scopul Fondului Bilateral la Nivel Național este de a sprijini diverse inițiative de cooperare bilaterală între entități din România și entități din Islanda, Principatul Liechtenstein și Regatul Norvegia (denumite în continuare state donatoare). Sunt încurajate și acțiunile care vizează cooperarea cu Consiliul Europei.

Ministerul Fondurilor Europene îndeplineşte rolul de Punct Naţional de Contact pentru Granturile SEE. Punctul Naţional de Contact are responsabilitatea generală față de atingerea obiectivelor Granturilor SEE și Norvegiene 2009 – 2014, precum şi de implementarea acestora în România. De asemenea, Punctul Național de Contact este responsabil cu pregătirea şi implementarea Programului RO 01 Asistență Tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național.
 

Translate