About

.

Search

PROGRAMUL DREPTURILE TINERELOR SI TINERILOR ROMANI PENTRU O VIATA EUROPEANA!

Programul s-a desfasurat in perioada aprilie 2010 - martie 2011.

"Acest program vine in ajutorul tinerelor si tinerilor romani, ca o formare profesională cu privire la drepturile omului si cele ca anagajat.

Statisticile confirmă faptul că mulţi oameni în România, în special tinerele femei si adolescentii nu au competenţe de bază cu privire la drepturile lor de muncă cuprinse in  legislaţia română şi de asemenea în legislatia din UE.


In prezent, tinerii din Romania se confruntă cu o mulţime de dificultăţi sau chiar abuzuri in încercarea de a găsi un loc de muncă.

Pin creşterea gradului de conştientizare, ANTFCR vrea să impună o educaţie non-formală pentru tineri: tehnici de consiliere, sesiuni de informare cu privire la drepturile de muncă, reconversie profesionala, informaţii de bază despre drepturile ca angajat în cadrul instrumentelor UE europene şi Codul Muncii roman, etc .

Problema profesională are un impact mare asupra altor aspecte ale vieţii, de aceea este important pentru fiecare sa-si cunoasca drepturile şi alternativele şi cum să realizeze acest lucru.

După acest proiect, femeile tinere / tinerii şi adolescenţii vor avea o educaţie non-formală: tehnici de consiliere, informare despre drepturile de muncă, despre reorientarea profesionala, astfel încât să poată obţine:
- informaţii detaliate despre Drepturile Omului  în conformitate cu legislaţia UE, Codul Muncii românesc şi european invatarea participantilor cum să recunoască abuzurile de pe piaţa forţei de muncă, şi cum să le evite;
- ghidarea spre centrele specializate şi oficiile de consultanta pentru probleme profesionale;
- consiliere de orientare în carieră şi broşuri informative gratuite;
- consiliere individuala on-line de pe site-ul forumului, dacă este solicitat;
- Consiliere juridică şi educaţia juridică informaţionala.
- tinerii vor câştiga mai multă încredere în abilitatile şi capacitatea lor, vor şti cum să se protejeze şi să evite problemele profesionale şi mare impact asupra altor aspecte ale vieţii, aşa isi vor cunoaste drepturile şi alternativele şi modul de a realiza aceasta.

Programul se desfasoara in 3 localitati şi anume:
- În Bucureşti, in Colegiul Tehnic Petru Rares.
- Liceul Traian din Deva jud Hunedoara;
- Colegiul National Nicolae Titulescu din Pucioasa, jud Dambovita..

Activităţile proiectului se împart în 4 categorii.
1. Cursuri / seminarii în timpul anului şcolar
2. Activităţi legate de program: selectarea  echipei de lucru şi dotarea cu echipamentele necesare pentru inceperea programului; organizarea de microlibrarii legislative pentru imprumutul de cursuri cu acces liber pentru  tinere / tineri în şcolile participante cat şi membri ai asociaţiei; construirea unui site /web in care vor fi prezentate toate aspectele proiectului, unde pot accesa online, consiliere juridică şi psihologică gratuită; realizarea, tipărirea, traducerea şi difuzarea de materiale documentare şi informative, cum ar fi pliante, brosuri, postere, CD-uri, pentru a asigura suportul adecvat pentru activitati de sprijinire Media.
3. Organizarea unul concurs anual de evaluare / testare in data de 10 decembrie de Ziua Drepturilor Omului la fiecare şcoală.
4. Evaluarea lunara, trimestrala si finala a proiectului si posibilitatea continuarii lui."
 

Translate